Ako rastie bio - citrón na Slovensku (ako som sa stala citrusárkou)

Autor: Emília Petričková | 21.1.2014 o 18:39 | (upravené 21.1.2014 o 19:03) Karma článku: 19,09 | Prečítané:  816x

Začalo sa to darom. Malým citrónovníkom pred 35-timi rokmi. Pokračovalo to presádzaním, polievaním, prihnojovaním, trpezlivým ošetrovaním, rozmnožovaním... A keď sa objavili prvé voňavé kvety a takýto krásny pohľad na opeľujúce včely, už ma to nepustilo.

 

Robotnice pri práci

015up.jpg

 

 

po opelení sa na stromčeku objaví množstvo maličkých citrónikov

014.jpg

 

 

občas je potrebné citrónom dopriať aj kúpeľ

037up.jpg

 

zaujímavé je pozorovať akrobacie čmeliakov

2097.jpg

 

 

pri dostatočnej starostlivosti  na citrónovníku dozrejú  plody

P1150140.jpg

 

P1150142.jpg

 

 

po dvoch rokoch od opelenia včielkou si môžete odtrhnúť aj takýto krásny, voňavý a chutný  citrón. Kôru bez obáv spracujete v ceste a dužinu podľa chuti v nápojoch

523.jpg

 

 

asi 15 - ročný citronovník s plodmi

P1020868u.jpg

 

 

túto fotku mám najradšej, lebo zobrazuje, ako môžu byť na strome kvety súčasne s plodmi dozretými aj nedozretými

P1000408.jpg

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Koľko stál Plavčan, ešte len spoznáme

Človek s Plavčanovou históriou sa nikdy nemal stať ministrom.


Už ste čítali?